- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu prune este un desert delicios de toamna , pe care nu trebuie sa il ratati.
Ingrediente
- 3 oua
- 1/2 lingurita praf de copt
- 200 gr prune bine coapte
- 170 gr zahar
- 170 gr faina
- 150 gr unt
- 1 lingura lichior de fructe
Instructiuni de preparare
- Se spala prunele, se scot samburii si se taie in bucati mici, care se pun intr-o tigaie cu o lingurita de unt si 2 linguri de zahar. Se lasa 10 minute, apoi se stinge cu lichiorul de fructe, apoi prunele se lasa sa se scurga bine intr-o sita.
- Se freaca bine ouale cu zaharul si, dupa ce s-a albit compozitia, se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se topeste restul de unt si se adauga in compozitie, amestecand cu grija, adaugand la final prunele bine scurse.
- Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, si se coace in cuptorul incins pentru 40 de minute, dupa care se scoate si se lasa in forma pana se raceste complet.