Prajitura din foi cu miere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura din foi cu miere este o prajitura delicioasa, apetisanta si care, cu siguranta va va cuceri de la prima inghititura.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 200 gr zahar
    • 1 lingura bicarbonat
    • 450 gr faina
    • 4 oua
    • 200 gr nuci macinate
    • 5 linguri miere de albine
    • sare

    PENTRU CREMA DE UNT:

    • 100 ml lapte
    • 5 galbenusuri
    • 335 gr unt moale
    • 175 gr zahar
    • sucul de la o lamaie

    PENTRU CREMA DE CACAO:

    • 1 plic zahar vanilat
    • 50 gr cacao
    • 4 linguri zahar
    • 200 gr nuci
    • 25 gr unt

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr nuci macinate

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema alba in care se adauga zaharul, mierea de albine, putina sare, bicarbonatul,faina si nucile macinate. Se omogenizeaza bine compozitia pana se obtine un aluat care  sa se poata intinde. Daca aluatul este prea moale se mai poate adauga o lingura de faina.
  2. Se intind din aluat 5 foi care se coc pe dosul tavii in cuptorul incins. cand sunt rumenite se scot si se lasa sa se raceasca, la distanta una de cealalta.
  3. Se prepara crema de unt si lamaie, pentru care se freaca untul spuma, ca sa se elimine apa in exces. Laptele si 60 gr de zahar se pun pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc. Galbenusurile si 100 gr de zahar se freaca pana se obtine o spuma care se desface apoi cu laptele fierbinte. Se amesteca bine, apoi se pune vasul pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda. Dupa 5 minute, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga untul si sucul de lamaie si se omogenizeaza compozitia.
  4. Pentru crema de cacao, se pun intr-un vas pe foc mic 4 linguri de zahar, 3 linguri de apa, zaharul vanilat si cacaua. Se amesteca bine si, cand incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se incorporeza in crema untul si nucile.
  5. Intr-o tava mare se asaza prima foaie si apoi alternand crema alba, foaie, crema de cacao. Ultimul strat trebuie sa fie crema de unt, peste care se asaza nucile pisate, si se baga prajitura la frigider pana a doua zi cand poate fi servita.

Recomandari

Prajituri