- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura de post cu migdale este foarte gustiasa, fiind un deliciu culinar in zilele de post de peste an.
Ingrediente
- 3 linguri gem de prune
- 200 ml apa minerala
- 200 ml zahar
- coriandru macinat
- 100 ml ulei
- migdale
- sare
- 1 lingura cacao
- 50 gr merisoare
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 400 gr faina
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un castron gemul de prune cu zaharul ,apoise aduaga pe rand sifonul , uleiul si putina sare . Se amesteca faina cu cacaua ,coriandrul,praf de copt si bacarbonat ,apoi se toarna amestecul in ploaie,amestecand pana la omogenizare completa.
- Se pune merisoarele, se amesteca,apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se baga tava in cuptorul incins pentru 15 minute la foc potrivit. Intre timp, se taie migdalele in bucati mai mici.
- Dupa cele 15 minute se scoate prajitura din cuptor, se presara migdalele, apoise baga tava iarasi in cuptor pentru inca 25 de minute. Cand prajitura este gata se lasa sa se raceasca complet, abia apoi se portioneaza si se serveste.