- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura bunicii este un desert foarte bun si gustos, aromat si usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 125 gr unt
- 2 oua
- 125 gr zahar
- 5 ml esenta vanilie
- 150 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- sare
PENTRU CREMA:
- 500 ml lapte integral
- 100 gr zahar
- 5 galbenusuri
- o pastaie vanilie
PENTRU SERVIT:
- 50 gr cacao
- 200 gr gem de capsuni
- 100 gr fulgi de ciocolata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 60 minute+45 minute coacere+15 minute fierbere
- Pentru blat, se topeste untul la foc mic si se lasa deoparte. Se mixeaza zaharul, ouale si esenta de vanilie, timp de 2 minute. Se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea si apoi untul topit. Se mixeaza pentru a obtine un aluat omogen care se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina si se coace 45 de minute si se lasa sa se racoreasca.
- Pentru crema, laptele si semintele din pastaia de vanilie se pun la foc mic si, intre timp, galbenusurile cu zaharul se mixeaza pentru a obtine o crema alba, spumoasa. Cand laptele da in clocot, se varsa putin cate putin peste crema de oua, amestecand energic.
- Compozitia obtinuta se pune din nou pe aragaz si se fierbe amestecand pana cand un deget trasat pe lingura de lemn plina de crema lasa o urma clara. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru a evita cocoloasele.
- Blatul se asaza intr-un vas plat. Se pune gemul si apoi crema care, daca are cocoloase, se trece prin strecuratoarea fina. Se presara un strat fin de cacaco, apoi se pun fulgi de ciocolata si se da la rece pentru 6 ore.