- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu capsuni trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa, dulce si racoritoare.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 120 gr faina
- 4 oua
- 120 gr zahar
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr capsune bine coapte
- 400 ml frisca lichida
- 100 gr zahar pudra
- cateva picaturi colorant rosu
PENTRU DECOR:
- frisca
- un pliculet gelatina rosie
- fructe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 40 minute+12 minute coacere+10 minute fierbere+12 ore asteptare
- Pentru blat, se mixeaza aproximativ 10 minute ouale cu zaharul pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga apoi faina si sarea, amestecand cu delicatete. Se varsa aluatul intr-o forma si se coace 12 minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se scoate.
- Capsunele feliate si zaharul se pun pe foc cu o lingura de apa, nu mai mult. Se lasa 10 minute si apoi se mixeaza. Se bate frisca si se amesteca cu piureul de capsune si colorantul.
- Blatul se taie in doua, se umple cu spuma de capsune care se repartizeaza fie mai mult in interior si mai putin la exterior, fie invers, dupa dorinta.
- Se prepara gelatina rosie si se toarna deasupra spumei de capsune. Dupa ce s-a inchegat, se da la rece de pe o zi pe alta. Se serveste cu un mot de frisca si felii de fructe.