Prajitura cu capsuni- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu capsuni trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa, dulce si racoritoare.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 120 gr faina 
    • 4 oua
    • 120 gr zahar
    •  sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr capsune bine coapte
    • 400 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar pudra
    • cateva picaturi colorant rosu

    PENTRU DECOR:

    • frisca
    • un pliculet gelatina rosie
    • fructe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 40 minute+12 minute coacere+10 minute fierbere+12 ore asteptare

  1. Pentru blat, se mixeaza aproximativ 10 minute ouale cu zaharul pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga apoi faina si sarea, amestecand cu delicatete. Se varsa aluatul intr-o forma si se coace 12 minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se scoate.
  2. Capsunele feliate si zaharul se pun pe foc cu o lingura de apa, nu mai mult. Se lasa 10 minute si apoi se mixeaza. Se bate frisca si se amesteca cu piureul de capsune si colorantul.
  3. Blatul se taie in doua, se umple cu spuma de capsune care se repartizeaza fie mai mult in interior si mai putin la exterior, fie invers, dupa dorinta.
  4. Se prepara gelatina rosie si se toarna deasupra spumei de capsune. Dupa ce s-a inchegat, se da la rece de pe o zi pe alta. Se serveste cu un mot de frisca si felii de fructe.

Recomandari

Prajituri