- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu zmeura este desertul perfect in zilele caniculare de vara, cand tot ce ne dorim este sa ne racorim.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 gr zahar
- 110 gr faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 2 oua
- 100 gr unt
PENTRU GARNITURI:
- un borcan mic gem de zmeura
- un plic gelatina
- 100 gr smantana
- 400 gr branza de vaci
PENTRU DECOR:
- 200 gr zmeura
- 2 pliculete gelatina rosie pentru decor
- 200 gr fulgi de migdale
PENTRU TAVA:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute+15 minute coacere+6 ore asteptare
- Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, pana ce amestecul se albeste, se adauga ouale, unul cate unul, si apoi faina amestecata cu praful de copt.
- Se pune aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 25 de minute. Se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate si, cu un cutit cu lama lunga foarte ascutita, se taie intai in doua parti. Apoi,
- Pentru umplutura de branza, aceasta se mixeaza foarte bine cu smantana si i se adauga gelatina preparata.
- Intr-o tava, se asaza o parte subtire de blat care se unge cu gem de zmeura. Se acopera cu a doua parte subtire reconstituind astfel o jumatate de blat. Se pune crema de branza cu gelatina si se acopera cu blat.
- Se bate frisca si se aranjeaza deasupra blatului, niveland-o frumos. Se asaza zmeura, cat mai estetic, si se toarna gelatina rosie pentru decor preparata conform indicatiilor de pe pachet. Se lasa putin sa se inchege aceasta si se da la frigider pentru 6 ore. in momentul servirii, se garniseste bordura cu fulgii de migdale.