- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu afine este genul de prajitura care se prepara rapid, dar care o singura portie nu este niciodata de ajuns.E de ajuns sa o gustati o data si nu veti mai dori sa preparati niciodata alt desert!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 125 gr unt
- 225 gr zahar pudra
- 2 oua
- 250 gr smantana groasa
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
- 300 gr faina alba
- 1/2 plic praf de copt
- 150 gr afine
PENTRU GLAZURA:
- 50 gr unt
- 300 gr zahar pudra
- 200 gr branza mascarpone
- 1-2 linguri suc de lamaie
- 50 gr afine
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul cu zaharul pudra pana and se obtine o crema pufoasa in care se adauga ouale batute usor. Se omogenizeaza amestecul apoi se adauga treptat smantana, coaja rasa si sucul de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul apoi se adauga afinele.
- Aluatul se toarna intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu faina,si se baga in cuptorul incins, unde se coace timp de 40-45 de minute la foc moderat. Cand prajitura este rumenite, iar scobitoarea iese curata din aluat, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp se prepara glazura.Se amesteca zaharul pudra cu untul pana se obtine o crema pufoasa. Se incorporeaza in rema de unt branza mascarpone si zeama de lamaie, si se amesteca continuu pana se omogenizeaza crema.
- Crema se intinde pe prajitura rece sau calduta. Se niveleaza pe toata suprafata, apoi se asaza peste afinele proaspete.Prajitura se da la rece pentru cel putin o ora, apoi poate fi portionata si servita.