- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu branza de vaci si fructe exotice este desertul perfect cand aveti invitati multi si pe care doriti sa ii surprindeti cu ceva bun.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 70 gr unt
- 130 gr biscuiti digestivi
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr fructe exotice, taiate sferturi
- 9 linguri zahar pudra
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 500 gr branza proaspata de vaci
- 170 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Topiti untul intr-un vas mic si adaugati biscuitii, sfaramati complet cu ajutorul unui sucitor. Presati amestecul intr-un strat uniform, pe fundul unei forme rotunde si cu marginea detasabila.
- Scobiti fructele cu lingurita si amestecati-le in mixer impreuna cu sucul si coaja de lamaie timp de cateva secunde (nu mai mult!) – pentru ca semintele sa se separe doar, nu sa se sfarame,altfel, amestecul devine amar.
- Treceti amestecul prin sita, pentru a indeparta semintele, iar piureul obtinut amestecati-l cu zaharul, branza de vaci si frisca. Bateti cu un mixer electric 10 secunde, apoi turnati umplutura in forma si neteziti suprafata. Dati tarta la rece minimum 2 ore si serviti prajitura cu bucati de fructe alaturi.