- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu branza si caise trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 200 gr zahar + o lingura
- 250 gr branza ricotta
- 1 plic praf de copt
- 10 caise bine coapte
- 4 oua
- 140 gr unt
- coaja rasa de la 1 lamaie
Instructiuni de preparare
- Intr-o tigaie pe foc, se pune lingura de zahar si cand incepe sa se topeasca se adauga caisele desfacute in doua. Se lasa 5 minute pe foc si se dau deoparte.
- Se topeste untul si se lasa deoparte. Branza se amesteca cu coaja de lamaie rasa si zaharul. Se amesteca bine apoi se adauga ouale, unul cate unul. Dupa oua, se pune untul si se amesteca din nou.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi si se mixeaza bine pentru a ob?ine un aluat omogen.
- O forma rotunda se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie, apoi se toarna aluatul si se pun apoi caisele caramelizate.
- Se baga prajitura la cuptor pentru 55 de minute, apoi se lasa la racit in tava.