- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu branza si fructe este un desert foarte aromat, perfect pentru acele zile cand aveti multi invitati.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 4 oua
- 5 picaturi suc de lamaie
- 130 gr zahar
- 2 lingurite cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 130 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza de vaci
- 1 lingurita granule gelatina
- 5 linguri smantana
- 5 felii portocala
PENTRU GLAZURA:
- 400 ml suc de portocale
- 8 picaturi esenta de portocale
- 300 gr zahar
- 2 linguri rase amidon de porumb
- 2 oua
Instructiuni de preparare
- Pentru blat,se mixeaza galbenusurile si zaharul adaugat treptat. Cand se obtine un amestec albicios, se adauga faina, praful de copt si cacaua amestecate inainte si apoi cernute.
- Se bat albusurile spuma putina sare si picaturile de suc de lamaie si apoi se amesteca delicat, de jos in sus, in compozitia cu cacao. Se toarna aluatul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, se niveleaza cu lama unui cutit umezita si se coace 10-15 minute. Se scoate pe un prosop umezit, dar nu se ruleaza. Se lasa sa se raceasca asa.
- Pentru umplutura, se prepara gelatina si se mixeaza branza, smantana ?i fructele. Apoi, crema rezultata se amesteca bine cu gelatina si se intinde pe blatul racit.
- Pentru glazura, sucul de portocale, amidonul si zaharul se amesteca si se pun la foc mic. Se fierb pana ce se obtine o crema groasa in care se adauga ouale si esenta. Se lasa putin sa se racoreasca si apoi se toarna peste stratul de branza. Dupa ce se intareste si se raceste, se da prajitura la rece pentru 4 ore.