- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu nuca trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa si aromata, nuami buna la desert.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 6 oua
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU CREMA:
- 150 gr zahar pudra
- 150 gr zahar tos
- 200 gr unt
- 100 gr nuca prajita si sfaramata
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se freaca bine de tot galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema albicioasa, cu volumul considerabil crescut. Se adauga faina, alternand cu albusurile batute spuma tare si zaharul vanilat. Se unge o tava mare de placinta cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga tava in cuptorul incins, la foc moderat. Blatul nu se coace prea tare ca sa se poata rula. Cand blatul este usor roz se scoate din cuptor si se rastoarna pe un servet presarat cu zahar pudra si se ruleaza. Se lasa asa rulata sa se racoreasca, apoi se desface, se unge cu crema si se ruleaza din nou.
- Pentru crema, se pun 150 gr de zahar tos intr-un ibric, sa se arda pe foc, dar cand s-a topit si incepe sa fiarba se ia de pe foc si se rastoarna pe un fund de lemn udat bine cu apa. Se piseaza nuca, se piseaza zaharul ars, dar abia dupa ce s-a racit.
- Se freaca bine untul cu zaharul pudra, pana se topeste, apoi se adauga zaharul ars si pisat si nuca sfaramata. Se desface rulada, se intinde crema, se ruleaza din nou si se baga la frigider. Inainte de a o felia presarati zahar ars si nuca pisata.