- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu crema de lamaie o puteti prepara ca simplu desert sau o puteti prepara pentru mesele cu invitati numerosi.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 5 linguri zahar
- ulei
- 5 oua
- 5 lingurite faina
PENTRU CREMA:
- 1 lingura faina
- 100 gr zahar tos
- 150 gr unt
- 100 ml lapte
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 120 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema albicioasa cu volumul considerabil marint, se adauga faina, apoi albusurile batute spuma. Se unge cu ulei o tava mare de placinta, se tapeteaza cu hartie de copt unsa si ea cu putin ulei, apoi se toarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mic, avand grija sa nu se coaca prea tare, ca sa se poata rula. Cand blatul a capatat o culare roz etse gata si se scoate din cuptor si se rastoarna pe un servet presarat cu zahar pudra. Se ruleaza imediat si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp se poate prepara crema. Se pune faina intr-un castron termorezistent, se amesteca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, se adauga laptele, cate putin, si se amesteca bine cu lingura. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca energic pana s eingroasa. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu zaharul pudra frecat cu untul.
- Se desface rulada, se intinde crema rece pe toata suprafata, apoi se ruleaza strans. Se pune rulada pe un platou si se lasa la rece ca sa se intareasca crema, apoi se poate portiona si servi.