- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura marmorata cu cirese este o prajitura aromata de vara, foarte gustoasa si pe palcul tuturor.
Ingrediente
- 200 gr zahar tos
- sare
- 3 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- 50 gr zahar vanilat
- 4 oua
- 250 gr faina alba
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri apa
- 1 lingura zeama de lamaie
- 200 gr cirese
Instructiuni de preparare
- Separati albusurile de galbenusuri, iar albusurile bateti-le spuma tare cu putina sare, apoi adaugati treptat 175 gr zahar tos si pliculetul de zahar vanilat, batand contnuu pana se topeste zaharul. Se freaca galbenusurile cu uleiul si se incorporeaza albusurile batute spuma, apoi se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecand usor, de jos in sus.
- In 1/4 din aluat se incorporeaza cacaua, apoi s eunge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava dreptunghiulara. Se intinde pe toata suprafata tavii de copt compozitia alba, care se acopera cu amestecul de cacao. Cu o furculita se amesteca usor cele doua compozitii, marmorand astfel blatul, apoi se baga prajitura la cuptor sa se coaca 15 minute, la foc moderat.
- Se desfac ciresele in doua si li se scot samburii, lasandu-le cateva minute intr-o sita sa se scurga bine sucul lasat de ele. Se scoate prajitura din cuptor dupa cele 15 minute si se repartizeaza ciresele pe toata suprafata ei, presarand apoi zaharul zaharul ramas.
- Se mai coace prajitura 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca. Cand prajitura s-a racit se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat, apoi se poate portiona si servi.