- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta prajitura cu nuca este atat de gustoasa si de aromata incat rareori va va ramane pentru a doua zi!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 3 oua
- 3 linguri nuca
- 1 lingura apa fiarta
- 1 lingurita praf de copt
PENTRU CREMA:
- 400 gr zahar
- 8 linguri faina
- 3 linguri zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 200 ml lapte dulce
- 400 gr margarina
- esenta de vanilie
PENTRU GLAZURA:
- 7 linguri zahar tos
- 3 albusuri
Instructiuni de preparare
- Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga cele 3 galbenusuri, nuca, faina amestecata cu praful de copt si apa fiarta. Se omogenizeaza aluatul, care se imparte in 3 parti egale din care se vor coace 3 foi, obtinand astfel blaturile prajiturii.
- Pentru crema, se freaca margarina cu 3 linguri de zahar pudra. Separat, se pun pe foc laptele, impreuna cu galbenusurile si zaharul si se ametseca energic pana se obtine o compozitie groasa, ca o ciulama. se lasa crema sa se racaesca, si apoi se amesteca incet cu margarina moale si cu o lingurita cu esenta de vanilie.
- Pentru glazura, se bate albusul cu zaharul pe baie de abur, apoi se pune peste prajitura. Se asaza prima foaie de blat, se intinde peste jumatate din crema, se acopera cu a doua foaie care se acopera cu cerma ramasa, iar deasupra se pune ultima foaie care se acopera cu glazura de albus.