Prajitura cu cafea si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu cafea si ciocolata este o prajitura foarte aromata si gustoasa, fiind la fel de buna in ziua in care o preparati cat si in zilele urmatoare.

Ingrediente

    • 300 gr faina
    • 180 gr zahar brun nerafinat
    • 1 lingura cafea solubila
    • 90 gr unt topit
    • 2 oua
    • 3 linguri smantana
    • 100 gr ciocolata neagra
    • sare
    • 1 plic zahar vanilat
    • drojdie uscata
    • migdale curatate si usor coapte

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina si se amesteca cu un varf de cutit de drojdie uscata, cu zaharul si cafeaua. Se incorporeaza in faina cu zahar untul topit, ouale, un praf de sare si smantana.
  2. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara (cca 21x11 cm) cu hartie pergament unsa cu unt. Se pune compozitia in forma si se coace in cuptorul incins, la foc moderat, timp de 30-35 de minute.
  3. Prajitura se scoate din forma si se curata de hartie dupa ce s-a racit. Se pune pe un platou si se imbraca in ciocolata topita. Se decoreaza cu migdale.

Recomandari

Prajituri