- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merenghe cu inghetata este un desert aromat, delicios si foarte usor de preparat ,pe care il puteti servi in orice ocazie.
Ingrediente
PENTRU BEZEA:
- 300 gr zahar
- 1 lingurita otet
- sare
- 4 albusuri
- 1 lingurita amidon
- esenta de vanilie
PENTRU CHEC:
- 90 gr gris
- 125 ml apa
- 50 gr ciocolata
- 1 lingurita praf de copt
- 100 gr zahar
- 50 ml ulei
- 50 gr faina
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
PENTRU DECOR:
- 1 banana
- 200 gr inghetata de vanilie
- 50 gr fistic
Instructiuni de preparare
- Se amesteca grisul cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga apa, se omogenizeaza si se lasa 2 ore sa se umfle grisul. Se adauga uleiul si se mixeaza bine, se incorporeaza ciocolata topita, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, apoi se coace in cuptorul incins circa 45 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
- Pentru bezea, se bat spuma tare albusurile cu sarea. Se adauga treptat zaharul (mixand la viteza mare), otetul, esenta si amidonul. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune bezeaua in pos si se formeaza bezele rotunde de dimensiunea dorita. Se coc bezelele in cuptorul incins, cu usa intredeschisa, circa o ora, care cand sunt gata se lasa sa se raceasca pe hartia de copt.
- Se amesteca inghetata cu fisticul taiat marunt si cubuletele de banana, Se pune inghetata in tavita de cuburi si se lasa la congelator circa trei ore. Se monteaza prajitura in momentul servirii: se asaza o bezea, bucatelele de chec rupte cu mana si cuburi de inghetata, o bucata de bezea, chec, inghetata si deasupra bezea. Se pudreaza cu cacao si se serveste.