- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu banane este un desert aromat, delicios, pe care cu siguranta il veti indragi. Daca doriti sa variati reteta, puteti inlocui bananele cu capsuni, piersici, kiwi sau mango.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 150 gr faina
- 20 gr cacao
- 4 linguri apa minerala rece
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua
- 150 gr zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 pliculete gelatina
- 1 esenta de vanilie
- 3 linguri praf de cappuccino instant
- 3 banane
- 750 ml frisca lichida
- 60 gr zahar pudra
- zeama de la o lamaie
- fulgi de ciocolata pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu apa minerala turnata treptat si zaharul. Se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, amestecand usor de jos in sus. Se intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute, in cuptorul incins, la foc moderat.
- Cand s-a rumenit blatul se rastoarna pe o alta hartie de copt presarata cu zahar pudra si desprinzand usor hartie pe care s-a copt, si se lasa sa se raceasca.
- Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, dupa care se topeste, fara sa dea in clocot. Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra, praful de cappuccino si esenta. Se adauga gelatina topita si se amesteca bine.
- Se intinde 2/3 din crema peste blat si se asaza bananele taiate felii, care in prealabil au fost stropite cu zeama de lamaie. Se ruleaza si se baga la frigider ca sa se intareasca crema.
- In momentul servirii, se scoate rulada de la frigider, se imbraca cu crema ramasa, se decoreaza cu fulgi de ciocolata, apoi se poate felia si servi.