- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu glazura de ciocolata esete poate cea mai rapida, economica si apetisanta rulada, deoarece este foarte aromata si delicioasa.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 80 gr zahar pudra
- 1/2 lingurita praf de copt
- 4 oua
- 100 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 50 gr zahar pudra
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 200 gr unt
- 1 lingura gem de caise
PENTRU GLAZURA:
- 150 ml lapte
- 1 lingura coniac
- 150 gr ciocolata amaruie
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se bat albusurile, adaugand treptat zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile pe rand si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace circa 10 minute, la foc moderat. Cand este gata se scoate blatul pe un prosop umezit , se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
- Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra, gemul de caise si coaja rasa de portocala, pana se obtine o crema spumoasa.
- Pentru glazura, se fierbe laptele la bain-marie, se adauga ciocolata rupta bucati si se lasa sa se topeasca, pana incepe sa se ingroase compozitia. Se ia vasul de pe bain marie, se adauga coniacul si dupa ce s-a racit se adauga untul, amestecand energic compozitia.
- Se desface cu atentie blatul, se unge cu crema de unt, apoi se ruleaza cat mai strans. Se imbraca rulada cu glazura de ciocolata si se lasa la rece circa 2-3 ore inainte a fi taiata felii.