- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu caise este o prajitura indragita de copii pentru ca este aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 4 oua
- 200 gr faina
- 200 gr unt moale
- 200 gr zahar
PENTRU CREMA:
- 500 ml lapte
- 40 gr faina
- 50 gr zahar
- 1 lingurita unt
- 1 lingura rom
PENTRU DECOR:
- jumatati de caise din compot sau din dulceata
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat se bat bine ouale cu zaharul, adaugand apoi untul moale si faina cernuta. Se omogenizeaza bine compozitia care se toarna apoi intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.
- Pentru crema se pune laptele pe foc impreuna cu untul si zaharul. Cand untul s-a topit se adauga faina desfacuta in putina apa rece si se amesteca energic in crema cu untul, adaugand romul la final.
- Se toarna crema fierbinte peste blat si se netezeste. Se infig in crema jumatati de caise apoi se baga prajitura la cuptor pana creste, se rumeneste, iar crema se intareste si ea.
- Daca doriti crema mai fina inlocuiti laptele cu frisca lichida sau le puteti folosi pe amandoua in cantitati egale.