- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu capsune trebuie sa o preparati pentru ca este un desert de primavara usor de preparat si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 225 gr faina
- 1 lingura zahar pudra
- 60 gr unt
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- capsune
- frisca batuta
Instructiuni de preparare
- Se cern impre4una faina, zaharul si praful de copt. unutl se faramiteaza si se amesteca cu faina, putin cate putin. Se picura apoi in compozitie apa rece, impreuna cu oul batut usor, pentru ca pasta sa devina elastica. Se framanta un aluat care apoi se intinde in foaie de 2-3 cm si se asaza intr-o forma unsa cu unt si se baga apoi in cuptor, la foc mediu 10 minute.
- Dupa ce baza s-a copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 parti care se ung cu unt incalzit.
- Se strivesc capsunele cu o furculita, adaugand peste ele zahar, dupa gust. Se intinde un strat gros din pasta de capsuni peste unul din blaturi, se aduaga blatul ramas si se asaza si pe el crema de capsune.
- Zeama de la capsunele strivite se leaga pe foc pana se obtine un sirop gros, care se toarna caldut peste prajitura. Se lasa sa se raceasca siropul, apoi se decoreaza prajitura cu frisca batuta si cu capsune intregi.