- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Japoneza este o prajitura gustoasa si aromata, usor de preparat si pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 230 gr margarina
- 200 gr nuca macinata
- 6 albusuri
PENTRU CREMA:
- 200 gr zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 6 galbenusuri
PENTRU GLAZURA:
- 200 gr zahar pudra
- 1 lingura rom
- 230 gr unt
- 3 linguri cacao
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de coacere 45 minute
- Pentru blat, Se freaca margarina cu zaharul, se adauga impreuna cu praful de copt, nuca si albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor, cu o lingura de lemn, cu miscari de jos in sus.
- Se toarna compozitia intrr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, apoi se baga la cuptor si se coace pana cand este aproape gata, dupa care se scoate si se pune crema.
- Pentru crema, se freaca bine cele 6 galbensuri, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se baga prajitura iarasi la cuptor pentru cateva minute, cat sa se intareasca crema de galbenus.
- Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga deasupra untul frecat cu zahar, cacao si rom, peste care se mai poate presara nuca de cocos, sau se poate decora cu frisca.