- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Boema este prajitura preferata a impatimitilor de ciocolata, pe care o puteti prepara in orice ocazie doriti.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar
- 50 ml apa
- 1 lingura cacao
- 6 oua
- 50 ml ulei
- 200 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 200 gr zahar
- 200 gr margarina
- 2 oua
- 50 gr cacao
PENTRU SIROP:
- 150 gr zahar
- 500 ml apa
- 1 fiola esenta de rom
PENTRU GLAZURA:
- 200 ml frisca lichida
- 150 gr ciocolata de manaj
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 15 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 30 minute
- Pentru blat se bat spuma albusurile, iar separat se feaca galbensusurile cu zahar, apoi se adauga uleiul, apa, praful de copt si faina. Se omogenizeaza compozitia in care se adauga cacaua si spuma de albusuri, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30 de minute, la foc moderat. Dupa ce blatul s-a copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua foi, pe orizontala.
- Intre timp, se prepara crema la bain-marie. Se amesteca zaharul cu ouale si cacaua si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroasa, apoi se ia de de pe abur si se lasa sa se raceasca.
- Separat, se freaca margarina care se incorporeaza in crema. Se insiropeaza blatul cu un sirop preparat din apa, zahar si esenta si se umple cu crema rece, apoi se da toata prajitura la frigider pana este gata glazura.
- Pentru glazura, se amesteca frisca lichida cu ciocolata de menaj pe foc mic. Se taie prajitura in bucati patrate, cat de cat egale, iar pe fiecare bucata se pune glazura rece, putina frisca si apoi se poate servi.