- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu capsuni si gelatina este o prajitura racoritoare, aromata, foarte apreciata de cei mici.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga scortisoara, apoi faina si amidonul alimentar, iar la sfarsit se amesteca usor albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si ce coace la foc potrivit, 25 de minute.
- Se freaca branza cu zaharul si cu zaharul vanilat, se incorporeaza frisca, zeama de lamaie si gelatina inmuiata separat in apa rece si topita, dar fara sa dea in clocot. Crema obtinuta se intinde, in strat uniform, deasupra blatului copt si racit.
- Pentru decor, se inmoaie gelatina, se topeste la cald, fara a se firbe, apoi se raceste. Jumatate din capsuni se zdrobesc, se amesteca cu zaharul, cu apa si cu gelatina.
- Restul capsunilor se taie bucati, se asaza deasupra cremei de branza, iar peste ele se intinde un strat uniform de gelatina de capsuni.
- Tortul de tine la frigider circa 4-5 ore, pana se intareste gelatina, apoi se poate portiona si servi.