- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Simplitatea devine sinonim cu bunatatea in cazul acestei retete traditionale italienesti. Originara din Toscana.Prajitura a fost mentionata pentru prima data intr-un manuscris din secolul al XVI-lea.
Ingrediente
- 500 gr castane
- 120 gr unt
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se taie in jur castanele si se inmoaie in apa fierbinte apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Cand castanele s-au racit se curata de coaja iar miezul scos se pune intr-un ibric la fiert.
- Miezul de la castane fiert, cat este inca cald se paseaza. Piureul de castane se amesteca,cat este inca cald,cu 100 gr unt, pliculetul de zahar vanilat, ciocolata rasa si zaharul pudra. Se amesteca pana cand se obtine o crema omogena.
- Se unge o tava cu unt, apoi se adauga compozitia de castane si se baga in frigider pentru o noapte.
- La servire prajitura se taie felii si se pudreaza cu zahar.