- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura de ciocolata este o prajitura numai buna la desert dupa o masa copioasa.
Ingrediente
- 4 oua
- 100 gr unt
- 200 gr ciocolata de menaj
- 100 gr zahar
- 2 linguri cacao
- sare
Instructiuni de preparare
- Se sfarama ciocolata, se adauga untul si se fierbe in bain-marie, la foc mic, pana cand ciocolata este complet topita. Apoi se ia vasul de pe foc, pastrandu-se la cald.
- Separat, se bat galbenusurile cu 2 linguri de zahar, pana devin spumoase, apoi se toarna peste ciocolata topita. Se bat spuma albusurile, in care s-a presarat un praf de sare. Treptat, se incorporeaza zaharul ramas si se adauga amestecul de ciocolata.
- Se toarna compozitia intr-o forma lunga (12 x 28 cm) si se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute.
- Dupa ce se racoreste, se pune la frigider 2-3 ore. Se serveste taiata batonase peste care s-a presarat cacao. Prajitura se poate garnisi cu fulgi de nuca de cocos, care ii dau un aspect placut si o aroma speciala.