Prajitura cu foi Luminita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu foi Luminita este o prajitura romaneasca foarte aromata si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU FOAIA 1:

    • 4 linguri zahar
    • 2 linguri faina
    • 4 albusuri
    • 160 gr nuca macinata

    PENTRU FOAIA 2:

    • 4 linguri zahar
    • 1 lingura rom
    • 4 albusuri
    • 125 gr stafide aurii
    • 2 linguri faina

    PENTRU FOAIA 3:

    • 4 linguri zahar
    • 110 gr nuca de cocos
    • 4 albusuri
    • 2 linguri faina

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr zahar
    • 300 gr unt/margarina
    • 12 galbenusuri
    • 4 plicuri zahar vanilat

    PENTRU DECOR:

    • 2 linguri nuca de cocos
    • 50 gr unt
    • 100 gr ciocolata de menaj

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 30 portii
Timp de preparare 10 ore
Timp de coacere 1 ora

  1. Pentru foaia 2, se imoaie stafidele in rom si apa calduta si se lasa sa se hidrateze la temperatura camerei.
  2. Se prepara foile aroximativ in acelasi mod. Se bat albusurile  spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana s eobtine o spuma ca de bezea. Se incorporeaza faina cernuta, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
  3. Pentru foaia 1 se incorporeaza in compozitie nuca macinata, in a doua foaie stafidele scurse si in a treia foaie nuca de cocos. Se prepara compozitiile pe rand, apoi se coc intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.
  4. Cand foile sunt gata, se desprinde  hartia de copt de pe blaturi si se lasa sa se raceasca, la temperatura camerei.
  5. Pentru crema, se amesteca la bain-marie galbenusurile cu zaharul, pana cand se ingroasa, moment in care se adauga zaharul vanilat. Se freaca untul spuma, apoi se incorporeaza treptata in crema racita.
  6. Se unge cu crema foaia cu nuca, se asaza deasupra foaia cu nuca de cocos, se intinde uniform iarasi crema si se acopera cu foaia cu stafide. Se glazureaza toata prajitura cu ciocolata topita la bain-marie si amestecata cu untul, presarand deasupra nuca de cocos.
  7. Prajitura se tine la rece pana a doua zi, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Prajituri