- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu ciocolata este o ciocolata aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara atat pentru mesele alaturi de cei dragi, cat si ca desert.
Ingrediente
- 100 gr zahar
- sare
- 150 gr faina
- 4 linguri rom
- 6 ciocolate mici cu rom
- 80 gr unt
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
PENTRU GLAZURA SI DECOR:
- 8 batoane de ciocolata cu rom
- 200 gr ciocolata pentru glazura
- 50 gr fulgi de migdale, de cocos sau alune macinate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 24 de portii
Timp de preparare 2 ore si 20 minute
Timp de coacere 40 minute
- Pentru blat se amesteca untul moale cu zaharul siaromele. Se adauga treptat ouale, putina sare, faina, cacaua si praful de copt, iar separat se taie ciocolatelele in jumatati.
- Intr-o tava dreptunghiulata tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia, asezand deasupra bucatelele de ciocolata. Se coace prajitura 40 de minute, in cuptorul incins, la foc moderat.
- Dupa ce prajitura s-a copt, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Se topeste la bain-marie ciocolata, amestecand continuu, iar cand aceasta s-a topit se intinde uniform pe prajitura, acoperind si marginile. Se presara fulgii de migdale sau de cocos.
- Se taie batoanele de ciocolata inbucati mai mici si se decoreaza prajitura cu ele, apasand usor in crema, apoi se baga prajitura la frigider pentru o ora.