- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu zahar ars este perfecta pentru un desert satios si gustos, numai bun la mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 gr zahar
- 400 gr faina
- arome
- 7 oua
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 4 linguri faina
- 200 gr zahar
- 250 gr unt/margarina
- 600 ml lapte
- 60 gr unt/margarina
- 4 galbenusuri
PENTRU GLAZURA:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 30 minute
- Pentru prepararea blatului se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul batand continuu. Se adauga pe rand galbenusurile, praful de copt, uleiul, faina siarome, dupa gust. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30 de minute in cuptorul incins, la foc moderat.
- Pentru crema se pun toate ingredientele, mai putin cele 250 gr de unt/margarina, intr-o cratita si se fierb toate la un loc pana cand compozitia se ingrosa, dupa care se lasa sa se raceasa. Untul ramas se freaca bine si se amesteca apoi cu crema rece.
- Pentru glazura se pun intr-o cratita 8 linguri de zahar sa se caramelizeze apoi se intinde caramelul pe blat si se repeta procedeul cu restul de zahar
- Pentru asamblarea prajiturii se taie blatul in doua , pe verticala. Se asaza un blat, zahar ars desupta, crema, apoi iarasi blat, zahar ars crema si se acopera cu o crema de ciocolata, preparat separat.