Prajitura Divine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Divine este o prajitura dulce si gustoasa, pe placul tuturor,indiferent de ocazia cu care o preparati.

Ingrediente

    PENTRU BLATURI:

    • 12 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 12 oua
    • 12 linguri faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza mascarpone
    • 5 galbenusuri
    • 1 plic zahar vanilat
    • 400 gr gem de caise
    • 300 gr zahar pudra
    • 2 lingurite coniac
    • zahar pudra, pentru decor

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 1 ora
Timp de asteptare 30 minute

  1. Se separa ouale si se bat in 4 serii, pentru 4 foi. Se bat primele 3 albusuri spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile frecate cu putina sare si, la final, faina cernuta. Se intinde compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins. Cand blatul este copt se scoate blatul din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca.
  2. Se procedeaza la fel cu restul foilor de blat si se lasa sa se raceasca, separat, cat timp se prepara crema.
  3. Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat, apoi se adauga branza mascarpone. Se stropeste crema cu coniac si se baga la frigider. Se paseaza gemul in blender, sa se omogenizeze, adaugand, pentru aroma si putina zeama de lamaie.
  4. Se pune prima foaie de blat pe un platou, se intinde un strat de crema de branza, unul de gem, se acopera cu al doilea blat si se repeta straturile pana cand se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema de branza care se pudreaza cu zahar.
  5. Prajitura se baga la frigider si se tine cateva ore, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Prajituri