- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu crema de cirese este o prajitura racoritoare, aromata si usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 gr zahar
- 3 oua
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr faina
PENTRU CREMA DE CIRESE:
- 100 gr unt
- 2 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 200 ml lapte
- 150 gr cirese taiate
- o lingura faina
- 150 gr frisca batuta
PENTRU DECOR:
- cateva nuci
- sucul unei jumatati de portocala
- lingura zahar
- 250 gr cirese din compot
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 40 minute+10 minute coacere+15 minute fierbere+2 ore asteptare
- Pentru blatul de baza, ciocolata se topeste la bain-marie, intre timp, galbenusurile se freaca cu zaharul si apoi se adauga ciocolata topita. Se adauga faina, praful de copt si apoi spuma de albusuri batute.
- Tava mare de cuptor se tapeteaza cu hartie, se intinde aluatul cu o spatula si se coace 10 minute. Apoi, dupa ce s-a racit, se taie in doua parti egale.
- Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si apoi se stinge cu lapte cald. Se amesteca si se pune pe foc, amestecand mereu pentru a evita cocoloasele. Se da deoparte cand se leaga. inainte de a se raci de tot, se adauga untul frecat in prealabil si apoi frisca batuta si ciresele.
- Se asaza o foaie de blat, se pune crema, se acopera cu a doua foaie si se da la rece pentru 2 ore.
- In momentul servirii, din ciresele bine scurse si amestecate cu sucul de portocala si zaharul se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se asaza nuca pe fiecare portie si se toarna siropul de cirese.