Prajitura cu crema de cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema de cirese este o prajitura racoritoare, aromata si usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 100 gr zahar
    • 3 oua
    • 100 gr ciocolata neagra 
    • 50 gr faina

    PENTRU CREMA DE CIRESE:

    • 100 gr unt
    • 2 galbenusuri
    • 150 gr zahar
    • 200 ml lapte 
    • 150 gr cirese taiate
    • o lingura faina
    • 150 gr frisca batuta

    PENTRU DECOR:

    • cateva nuci
    • sucul unei jumatati de portocala
    • lingura zahar 
    • 250 gr cirese din compot

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 40 minute+10 minute coacere+15 minute fierbere+2 ore asteptare

  1. Pentru blatul de baza, ciocolata se topeste la bain-marie, intre timp, galbenusurile se freaca cu zaharul si apoi se adauga ciocolata topita. Se adauga faina, praful de copt si apoi spuma de albusuri batute.
  2. Tava mare de cuptor se tapeteaza cu hartie, se intinde aluatul cu o spatula si se coace 10 minute. Apoi, dupa ce s-a racit, se taie in doua parti egale.
  3. Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si apoi se stinge cu lapte cald. Se amesteca si se pune pe foc, amestecand mereu pentru a evita cocoloasele. Se da deoparte cand se leaga. inainte de a se raci de tot, se adauga untul frecat in prealabil si apoi frisca batuta si ciresele.
  4. Se asaza o foaie de blat, se pune crema, se acopera cu a doua foaie si se da la rece pentru 2 ore.
  5. In momentul servirii, din ciresele bine scurse si amestecate cu sucul de portocala si zaharul se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se asaza nuca pe fiecare portie si se toarna siropul de cirese.

Recomandari

Prajituri