- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu crema de lamaie si caramel este prajitura perfecta atat in ocaziile speciale cat si in momentele cand doriti sa surprindeti cu un desert special.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 2 x 125 gr unt plus 50 gr
- 2 x 225 gr zahar
- 2 x 100 gr fulgi de nuca de cocos
- 2 x 120 gr faina
PENTRU CREMA:
- 2 oua
- 80 gr unt
- 70 gr zahar
- o lamaie si jumatate
- 130 ml frisca lichida rece
PENTRU DECOR:
- 150 gr zahar pudra
- 150 ml frisca lichida
- 100 gr nuci macinate
PENTRU TAVA:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 50 minute+20 minute coacere+12 ore asteptare
- Pentru foi, se amesteca untul, faina, fulgii de cocos si zaharul, iar amestecul rezultat se pune intr-o forma de copt unsa cu 25 g unt. Se coace 10 minute, se lasa sa se racoreasca si apoi se scoate. Se repeta operatiunea pentru a doua foaie.
- Lamailor bine spalate li se razuie coaja si se preseaza de suc. Intr-un vas se amesteca sucul, coaja cu zaharul si ouale. Apoi, vasul cu acest amestec se transfera la bain-marie amestecand continuu timp de 10 minute.
- Se scoate apoi de la bain-marie, se pune untul foarte rece si se amesteca pana ce acesta se topeste. Frisca lichida rece se bate si, dupa obtinerea spumei, se amesteca in crema de unt si se da la rece 30 de minute.
- Intr-o tava, se asaza o foaie, se unge cu crema de lamaie si se acopera cu a doua foaie peste care se presara nucile usor maruntite. Se prepara caramelul pentru care zaharul pudra se pune la topit si, cand a devenit auriu spre maro, se toarna frisca lichida. Se amesteca un minut si se toarna peste prajitura. Se lasa asa intr-un loc racoros de pe o zi pe alta.