- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu crema de lapte este o prajitura foarte gustoasa si aromata, fiind mai dulce a doua zi, dupa ce a stat la rece o noapte.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 8 oua
- esenta rom
- 5 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 8 linguri zahar
PENTRU CREMA:
- 4 oua
- esenta
- 15 linguri zahar
- 1 lingura unt
- 1 l lapte
- 8 linguri faina
PENTRU ORNAT:
Instructiuni de preparare
- Pentru blat se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei. Se adauga faina si romul amestecand usor, apoi se da la cuptor la foc potrivit 15 minute.
- Pentru crema se amesteca ouale cu zaharul, faina, esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune la fiert la foc mic si atunci cand fierbe se adauga compozitia de mai sus. Se fierbe 10 minute, pana se ingroasa., apoi se lasa sa se raceasca complet.
- Se taie blatul in 4 bucati egale si fiecare dintre acestea se taie transversal in doua parti. Se umple cu crema fiecare parte , apoi se orneaza prajitura cu frisca si ciocolata rasa.