- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu crema de nuci si foi Lica este o prajitura usor de preparat, aromata si foarte apreciata de cunoscatori.
Ingrediente
- 250 gr zahar
- 2 foi Lica (de napolitana)
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 175 gr nuci
- 2 oua
Instructiuni de preparare
- Se amesteca pe foc mic ouale cu untul si cu 3 linguri de zahar, amestecand continuu pana cand untul se topeste,
- Intre timp, se arde restul de zahar, iar caramelul obtinut se toarna peste untul topit si se amesteca impreuna pe foc mic pana cand se ingroasa. Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca, adaugand nucile tocate.
- Se amesteca bine compozitia care se toarna peste o foaie Lica, se acopera cu a doua foaie si se pune pe ea o greutate. Se lasa prajitura sa se raceasca cateva ore, de preferat peste noapte, apoi se poate portiona si servi.