- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu capsuni este cu siguranta genul de desert care va va bucura oricand.Fie ca e preparata cu capsuni proaspete sau congelate succesul este garantat, iar laudele celorlalti nu vor intarzia!
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 120 gr unt
- 200 gr faina
- 1 ou
- sare
PENTRU CREMA:
- 250 gr smantana
- 100 gr gem de capsuni
- 200 gr crema de branza
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 oua
- 500 gr capsuni
- 3 linguri zahar
- 50 gr fulgi de migdale
- 3 linguri zahar pudra pentru decor
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, amesteci faina cu untul moale, oul si putina sare si framati pana se obtine un aluat potrivit de tare pe care il pui intr-o folie de plastic si il bagi in frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp, amesteci smantana cu zaharul vanilat, ouale, crema de branza si zaharul.
- Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie cat fundul tavii de tort, tava fiind in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.
- Se baga blatul in cuptorul incins pentru 15 minute, apoi se scoate si se intinde gemul de capsuni, si crema de smantana si se mai baga tava in cuptor pentru 20-30 de minute.
- Scoti prajitura din forma si, cat este inca calda, asezi capsunile taiate jumatati si sferturi deasupra,iar fulgii de migdale se asaza pe lateral. Lasi prajitura sa se raceasca, iar cand o feliezi si servesti adaugi o ploaie de zahar pudra.