- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Este sezonul caiselor, aceste fructe delicioase si pline de vitamine, care sunt ingrediente pline de savoare pentru multe deserturi.Va recomand o prajitura cu caise delicioasa, usoara si racoroasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 125 gr margarina
- 400 gr faina
- 125 gr zahar pudra
- 1 galbenus
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
- 3 linguri smantana
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 750 gr branza prospata de vaci
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 3 oua
- 2 linguri smantana
- 600 gr caise
- zahar pudra pentru decor
Instructiuni de preparare
- Amesteci toate ingredientele pentru aluat(in afara de cacao) intr-un vas si framati bine. Un sfert din aluat il amesteci cu cacao, iar restul de aluat il imparti in doua, si impachetezi toate 3 partile de aluat in folie de plastic si le bagi in frigider pentru 1 ora.
- Intre timp, amesteci bine branza de vaci cu zaharul, ouale si smantana. Cand devine ca o pasta se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
- Se intinde din aluatul simplu 2 foi. Se asaza prima foaie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia de branza si se acopera cu a doua foaie. Se baga tava in cuptorul incins pentru 30 de minute la foc moderat.
- Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca 5 minute, apoi se asaza caisele curatate de samburi si taiate jumatati. Peste caise se rade aluatul cu cacao si se bala la cuptor pentru inca 15-20 de minute,
- Cand prajitura este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.