- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Noapte de iarna este o prajitura fantezista, numai buna la mesele cu multi invitati.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 10 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 5 oua
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 6 linguri zahar pudra
- 3 plicuri cafea instant/nes
- 1 plic budinca de cacao
- 300 gr frisca
- 250 gr unt
- 2 sticlute esenta de rom
- 100 gr stafide
- 500 ml lapte
PENTRU SIROP:
- 1 plic nes
- 300 ml apa
- 4 linguri zahar
- 1 sticluta esenta de rom
PENTRU GLAZURA:
- 50 gr margarina
- 100 gr ciocolata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 45 minute
- Pentru prepararea blatului se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbensurile, in care s-a adaugat praful dec opt, faina si cacaua. Se amesteca usor, ca sa se incorporeze bine oate ingredientele, apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace blatul, la foc moderat 40-45 de minute.
- Pentru crema, se prepara budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, iar unutl se freaca spuma cu zaharul pudra, apoi il incorporezi in budinca si adaugi pe rand, esenta de rom, nesul si stafidele.
- Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea siropului si se fierb impreuna la foc mic pana cand siropul se leaga si zaharul se topeste.
- Pentru glazura topesti ciocolata impreuna cu margarina in cuptorul cu microunde.
- Se insiropeaza bine blatul, se intinde crema uniform, se itinde apoi 300 gr de frisca si din loc in loc, peste prajitura, picuri glazura obtinuta prin amestecarea ingredientelor la foc mic.