- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta prajitura cu fructe este mai aromata si mai buna daca o preparati cu o zi inainte.
Ingrediente
- 200 gr unt/untura
- 250 gr zahar
- 4 oua
- sare
- 150 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 gr faina
- fructe de sezon:mere, caise, visine, prune
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul sau untura cu zaharul, galbenusurile si putina sare, amestecand energic pana se obtine o crema albicioasa, cu volumul considerabil marit. Se adauga laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina, alternand cu albusurile batute spuma.
- Intre timp se pregatesc fructele, asezand in tava tapetata cu hartie de copt jumatate din aluat, apoi fructele, acoperindu-le cu restul de aluat. se presara faina, apoi se decoreaza cu fructe, stropindu-le cu unt si zahar.
- Prajitura se coace la foc moderat aproape o ora. In timpul coacerii aluatul creste, iar fructele de deasupra raman la suprafata datorita fainii presarate,
- Cand prajitura etse gata se scoate si se lasa in tava pana se raceste bine de tot, abia apoi o puteti portiona si servi.