Prajitura cu fructe-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta prajitura cu fructe este mai aromata si mai buna daca o preparati cu o zi inainte.

Ingrediente

    • 200 gr unt/untura
    • 250 gr zahar
    • 4 oua
    • sare
    • 150 ml lapte
    • 1 plic praf de copt
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 500 gr faina
    • fructe de sezon:mere, caise, visine, prune

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul sau untura cu zaharul, galbenusurile si putina sare, amestecand energic pana se obtine o crema albicioasa, cu volumul considerabil marit. Se adauga laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina, alternand cu albusurile batute spuma.
  2. Intre timp se pregatesc fructele, asezand in tava tapetata cu hartie de copt jumatate din aluat, apoi fructele, acoperindu-le cu restul de aluat. se presara faina, apoi se decoreaza cu fructe, stropindu-le cu unt si zahar.
  3. Prajitura se coace la foc moderat aproape o ora. In timpul coacerii aluatul creste, iar fructele de deasupra raman la suprafata datorita fainii presarate,
  4. Cand prajitura etse gata se scoate si se lasa in tava pana se raceste bine de tot, abia apoi o puteti portiona si servi.

Recomandari

Prajituri