- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Iarna ne este dor de dulciuri de casa si, chiar daca am avut prevederea de a stoca pungi cu fructe la congelator, prajiturile cu fructe zaharisite sunt preferate de toata lumea: sunt spectaculoase si mai agreate de copii.
Ingrediente
- 150 gr unt
- 4 oua
- sare
- 15 gr drojdie
- 150 gr zahar
- 170 gr faina
- 180 fructe zaharisite
- 50 ml rom
Instructiuni de preparare
- Se pune intr-un castron untul cu zaharul si se freaca bine de tot pana creste si devine ca o crema, apoi se adauga cate un ou, iar dupa fiecare se bate tare cate 2-3 minute.
- Se adauga faina treptat, cate o lingurita, se amesteca bine dupa fiecare, apoi se adauga drojdia dizolvata, sarea si fructele zaharisite care au fost macerate in rom.
- Se unge o forma dreptunghiulara cu unt, se presara cu faina, se toarna compozitia in ea si se baga in cuptorul incins, la foc mic, unde se coace timp de 40 de minute.