- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu lichior este reteta ideala pentru un desert aromat, delicios si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 12 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 6 oua
- 10 linguri faina
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 4 linguri zahar pudra
- 150 gr ciocolata amaruie
- 100 ml lichior
- 250 gr unt
- 3 linguri cacao
Instructiuni de preparare
- Bati spuma ouale cu zaharul, apoi incorporezi treptat faina crenuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Torni compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si in coci la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
- Pune accaua la fiert cu 75 gr de ciocolata, zaharul pudra si lichiorul. Dupa ce a dat in clocot lasa-l sa se raceasca sia daugi untul si restul de ciocolata taiata bucatele. baga crema la frigider intr-un vas acoperit ca sa se intareasca.
- Iinsiropeaza blatul racit, deasupra intinde crema rece si rade ciocolata si mai baga prajitura la frigider cateva ore ca sa s einsiropeze si sa se aromatizeze.