- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu mac este o prajitura gustoasa si aromata, aroma ei fiind intensificata daca prajitura este servita rece.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- coaja rasa de portocala
- 200 gr unt
- 190 ml lapte
- 3 oua
- 170 gr zahar
- 270 gr faina
- un plic praf de copt
- 50 gr mac
- 130 ml suc de la o portocala
-
PENTRU CREMA:
- 3 linguri cacao
- 250 gr zahar
- 7 albusuri
- 150 gr nuca macinata
PENTRU DECOR:
- 200 gr marmelada sau gem de prune
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp e preparare 45 minute+55 minute coacere+12 ore asteptare
- Pentru aluat, intr-un vas se pun laptele si seminetele de mac si se lasa asa. Se amesteca untul cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa, se adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare ou.
- Se adauga faina in ploaie si apoi praful de copt. Se strecoara sucul de portocala si se adauga in aluat. Se toarna laptele amestecat cu macul si coaja de portocala, se amesteca bine si se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 55 de minute si se lasa apoi sa se raceasca.
- Pentru crema, albusurile si zaharul se bat la bain-marie si, dupa ce s-a obtinut o spuma cremoasa, se adauga nucile si cacaua. Se amesteca si se ia de pe foc.
- Blatul racit se taie in doua, se asaza o parte intr-o tava, se intinde crema si se acopera cu a doua foaie. Marmelada se topeste la foc mic cu o lingura-doua de apa si se toarna rapid peste prajitura. Se lasa de pe o zi pe alta.