Prajitura cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu mere este genul de desert pe care daca il faci o data, devine favoritul familiei.Pentru a schimba usor aroma se poate folosi de fiecare data alt tip de mere, astfel de fiecare data veti avea impresia ca veti manca alt desert.

Ingrediente

    • 150 gr biscuiti
    • 50 gr nuci prajite
    • 250 gr branza proaspata de vaci
    • 250 gr branza mascarpone
    • 50 gr unt
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 lingura suc de lamaie
    • 100 gr zahar
    • 2 oua
    • 400 gr mere

Instructiuni de preparare

  1. Se unge o tava de prajituri cu baza detasabila, cu unt. Se amesteca intr-un bol biscuitii sfaramati, nuca prajita si zdrobita si untul topit si racit. Se omogenizeaza amestecul care apoi se asaza in tava, apasand bine pana se acopera uniform baza tavii. Se baga tava in frigider pana cand se prepara umplutura.
  2. Intr-un castron se  amesteca branza dulce cu branza mascarpone. Cand sunt amestecate bine si se obtine un fel de crema se adauga coaja rasa si sucul de lamaie, ouale si zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza umplutura.
  3. Merele se curata de coaja si de samburi si se taie felii de 1 cm grosime, care apoi se asaza pe blatul de biscuiti din tava. Peste mere se toarna amestecul de branza si lamaie.
  4. Tava se baga in cuptorul incins si se coace timp de 45-50 de minute, la foc moderat. Daca suprafata se rumeneste prea repede se acopera cu folie de aluminiu.
  5. Prajitura se scoate din cuptor dupa cele 50 de minute si se lasa sa se raceasca, dupa care pentru un gust mai aromat ar fi de preferat sa stea la rece peste noapte, abia a doua zi se poate felia si servi.

Recomandari

Prajituri