- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cu ingrediente putine si cu fructele preferate putei prepara delicioasa prajitura cu mere si albus. O data gustata nu ii veti putea uita aroma prea usor.
Ingrediente
- 1 kg mere
- 100 gr unt
- 1 lingura vin alb
- 1 lingura smantana
- 2 albusuri
- 160 gr faina
- 1 galbenus
- 2 linguri zahar
- sare
- zahar
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu 100 gr unt, 1 galbenus, vinul, 2 linguri de zahar, smantana si sare si se framanta bine. Din aluatul obtinut se intind doua foi care se coc in cuptor.
- cand foile sunt coapte se lasa sa se raceasca, apoi se adauga intre ele merele rase si calite cu putin zahar, si racite. Deasupra se pun cele 2 albusuri batute spuma tare cu 100 gr zahar si se introduce tava din nou la cuptor, la foc mic, pana se usuca albusul.
- Cand prajitura este gata se lasa in tava pana se raceaste apoi se poate portiona si servi.