- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Helen este o delicioasa si aromata prajitura pufoasa cu mere.
Ingrediente
- 9 linguri cu ulei
- 9 linguri cu zahar
- 9 linguri cu lapte dulce
- 9 linguri cu faina
- sare
- 1/2 lamaie
- praf de copt
- vanilie
- 3 oua
- 1 kg mere
- scortisoara
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Separi galbenusurile, pe care le freci omogen cu uleiul adaugat cate putin. Adaugi zaharul, apoi cate o lingura de faina, si una de lapte, ca sa nu tai amestecul. Pui un praf de sare in amestec, stingi praful de copt cu zeama de la 1/2 lamaie si amesteci razatura de lamaie, torni in aluat, apoi adaugi restul de faina. Amestecul obtinut trebuie sa curga.
- Cureti merele de coaja, le tai felii subtiri si le lasi sa stea la rece cu putina scortisoara deasupra, cat timp pregatesti aluatul.
- Ungi o tava mare cu unt, o tapetezi cu faina. Pui merele peste aluat si amesteci usor, dupa care rastorni totul in tava. Coci prajitura la foc potrivit 45 de minute, o racesti in tava si o tai dupa ce s-a racit. Servesti pudrata cu zahar farin.