Prajitura cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu migdale este numai buna ca desert la mesele in familie.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 100 gr unt
    • 100 gr zahar
    • 100 gr migdale
    • 175 gr faina
    • 50 gr mies de paine
    • scortisoara pudra
    • 1 lingura rom

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 20 gr stafide
    • 6 smochine
    • 3 linguri gem de prune
    • 1 lingura rom

Instructiuni de preparare

  1. Se inmoaie intr-un vas untul cu zaharul, se adauga migdalele rasnite, scortisoara, miezul de paine inmuiat in rom si se amesteca ingredientele cu degetele, fara sa se framante. Se obtine un aluat tare care se imparte in doua. Fiecare bucata se intinde dandu-i foii forma fundului de cratita pe care va fi coapta.
  2. Se unge fundul cratitei cu unt, se pune o foaie si se coace in cuptorul cald 15 minute, pana capata culoare aurie. Se coace la fel si cealalta foaie. Se prepara umplutura. Se toaca in mixer stafidele si smochinele, se adauga romul si se amesteca cu gemul. Se pune totul intr-o craticioara si se incalzeste compozitia pentru a se omogeniza.
  3. Se asaza una din foi pe un platou, se toarna deasupra umplutura, se netezeste si se acopera cu cealalta foaie. Se inveleste prajitura cu folie de aluminiu si se pune deasupra o farfurie ca sa se preseze. Se serveste rece.

Recomandari

Prajituri