- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura mignon Ceahlaul trebuie sa o incercati, este dulce,aromata si cu siguranta pe placul dvs!
Ingrediente
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 rg faina
- 80 gr alune macinate
- crema de ciocolata
- rom
- marmelada
Instructiuni de preparare
- Se freaca la bain marie galbensuurile cu zaharul tos si cu cel vanilat, pana se obtine o spuma in care se adauga faina, alunele macinate si, la final, albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara intinsa, dar nu foarte inalta, apoi se coace 10-13 minute.
- Cand blatul s-a racit, se decupeaza rondele cu gura unui pahar. Resturile de blat se faramiteaza si se amesteca cu crema de ciocolata si putin rom.
- Fiecare rondea se unge cu putina marmelada, iar deasupra de toarna un con de crema, cu ajutorul unui pos. Se baga prajitura la frigider, apoi se poate glaza cu fondant.