Prajitura mignon cu crema de punci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura mignon cu crema de punci este un desert racoritor si gustos, cu care puteti face senzatie la petrecerile de printese!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 120 gr zahar tos
    • 3 oua
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingurita esenta de rom
    • colorant rosu
    • 3 linguri pesmet

    PENTRU CREMA DE PUNCI:

    • 4 galbenusuri
    • 150 gr zahar
    • 3 linguri rom
    • 150 gr unt

    PENTRU GLASAT:

    • fondant roz

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine la bain marie galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat, cat sa se intareasca. Se ia vasul de pe aburi, se da deoparte amestecand continuu pana se raceste, apoi se adauga esenta de rom, cateva picaturi de colorant rosu, pesmetul si, la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia ntr-o tava dreptunghiulara, nu foarte inalta, tapetata cu hartie de copt si se coace 15-20 de minute, la foc moderat.
  2. Intre timp se prepara crema de punci, pentru care se fierb la bain-marie galbenusurile cu  zaharul amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia crema de pe aburi, amestecand pana se raceste,apoi se adauga cele 3 linguri de rom si untul frecat spuma. Se omogenizeaza crema, care se baga la frigider cateva minute.
  3. Cand blatul este rece, se taie in doua pe orizontala si se umple cu creama putin intarita, Se portioneaza prajturile, care se glaseaza cu fondant si se baga la frigider pana a doua zi.

Recomandari

Prajituri