- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota tahitiana este un desert aromat, plin de fructe si foarte usor de preparat...mai dificila fiind asteptarea.
Ingrediente
- 30 buc biscuiti pentru copii
- 1/2 cutie compot de ananas
- 3 banane
- 200 gr branza de vaci proaspata
- 150 gr nuci prajite si tocate
- 3 linguri rom
- coaja de portocala zaharisita
- 250 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ananasul din compot, nucile, cojite de portocala taiate marunt si bananele taiate rondele.
- Se ia o forma de savarina, se unge cu unt, se tapeteaza fundul si marginile cu biscuitii inmuiati in siropul de la compotul de ananas amestecat cu rom, apoi un strat de branza cu fructe si se repeta randurile pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul sa fie de biscuiti.
- Se acopera forma cu capac peste care se pune o greutate, apoi se baga la frigider pana a doua zi. In momentul servirii se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu rondele de ananas.