- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura mignon cu cafea este o prajitura foarte buna si gustoasa, pe placul tuturor, mai ales al copiilor.
Ingrediente
- 3 oua
- 100 gr zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml vin
- 100 ml esenta tare de cafea
- 2 linguri faina
- 1 lingura pesmet
- crema de cafea
- ciocolata topita si racita
Instructiuni de preparare
- Se freaca spuma la bain- marie galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat, amestecand continuu. Cand compozitia s-a intarit se da deoparte amestecand continuu pan acand se raceste. Se adauga vinul, esneta de cafea, faina si pesmetul, omogenizand compozitia in care,se incorporeaza albusurile batute spuma.
- Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace 10-12 minute pana cand se rumeneste si devine elastica. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit blatul se scoate din tava inlaturand hartia de copt, si se taie in doua, pe orizontala.
- Se umplu foile cu crema de cafea, apoi se portioneaza. Cand crema s-a intarit se ia cate o bucatica si se inmoaie in ciocolata topita, asezand apoi pe fiecare fie un mot de frisca, fie o bombonica.