Prajitura mignon cu cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura mignon cu cafea este o prajitura foarte buna si gustoasa, pe placul tuturor, mai ales al copiilor.

Ingrediente

    • 3 oua
    • 100 gr zahar tos
    • 1 plic zahar vanilat
    • 100 ml vin
    • 100 ml esenta tare de cafea
    • 2 linguri faina
    • 1 lingura pesmet
    • crema de cafea
    • ciocolata topita si racita

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca spuma la bain- marie galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat, amestecand continuu. Cand compozitia s-a intarit se da deoparte amestecand continuu pan acand se raceste. Se adauga vinul, esneta de cafea, faina si pesmetul, omogenizand compozitia in care,se incorporeaza albusurile batute spuma.
  2. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace 10-12 minute pana cand se rumeneste si devine elastica. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit blatul se  scoate din tava inlaturand hartia de copt, si se taie in doua, pe orizontala.
  3. Se umplu foile cu crema de cafea, apoi se portioneaza. Cand crema s-a intarit se ia cate o bucatica si se inmoaie in ciocolata topita, asezand apoi pe fiecare fie un  mot de frisca, fie o bombonica.

Recomandari

Prajituri