- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu morcovi si fructe in amestec este o prajitura plina de vitamine si un efect puternic energizant.
Ingrediente
- 500 gr morcovi tineri
- 2 mere
- 2 pere
- 2 portocale
- 4-5 linguri cu zahar
- 4 linguri cu gris
- 200 gr gem de prune sau de caise
- 2 linguri cu zahar pudra
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 lingura cu ulei
- faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Razuiti coaja morcovilor cu lama zimtata a unui cutit, spalati ti taiati-i felii groase de 1-2 cm. Puneti sa fiarba intr-un vas smaltuit cu apa calda cat sa-i acopere, timp de 20 min.
- Scoateti morcovii intr-o farfurie, iar in zeama lor adaugati: 4 linguri cu zahar tos, 1/2 lingurita cu sare si grisul in ploaie. Amestecati, faceti focul mic si fierbeti 10 minute grisul amestecand fara intrerupere in vas.
- Curatati fructele de coaja si seminte, taiati-le cuburi mici, amestecati cu grisul. Tot acum amestecati si feliile de morcovi si lasati 15 minute sa se raceasca.
- Ungeti cu unt o tava de teflon sau de sticla termorezistenta, pudrati cu faina, rasturnati amestecul de gris, morcovi si fructe. Puneti tava in cuptorul cald pentru 1/2 ora. Lucrati la foc potrivit.
- Cand prajitura s-a rumenit, intindeti pe toata suprafata tavii gemul de prune sau de caise. Scoateti tava din cuptor.
- Serviti prajitura taiata felii mari, pudrate cu zahar pudra. Este buna numai rece.