- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu nuca trebuie sa o preparati pentru ca este preferata tuturor, mai ales a copiilor.
Ingrediente
- 20 gr drojdie
- 50 ml lapte
- 500 gr faina
- 250 gr unt, la temperatura camerei
- 3 galbenusuri
- 1 albus
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- marmelada
PENTRU CREMA:
- nuci macinate
- 250 gr zahar pudra
- coaja rasa de lamaie
- 100 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Se dizolva drodia in lapte caldut, si intre timp se freaca faina cu untul, se adauga galbenusurile, albusul, apoi drodia zaharul tos si cel vanilat. Se framanta bine, apoi se imparte aluatul 3 parti egale.
- Se intinde din prima bucata o foaie cat tava de copt, se asaza in tava unsa cu unt, se unge cu marmelada, apoi cu crema preparata din nucile macinate, zaharul, coaja de lamaie , toate oparite cu lapte. Din crema obtinuta se pune numai jumatate, se acopera cu a doua foaie, se unge si ea cu marmelada, se intinde crema si se acopera cu ultima foaie.
- Se lasa prajitura la dospit 30 de minute, apoi se coace la foc mic, pana se rumeneste. Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste, abia apoi o puteti portiona si servi.